Grupinė paroda „TIK KŪNAS?“ Šv. Jono gatvės galerijoje

30 kovo, 2021
Skaityti 1 min

Šv. Jono gatvės galerijos informacija


  • Paulius Juška, Poravimasis, 2017
  • Nojus Petrauskas, Replika, 2020m
  • Ieva Skauronė, Du vyrai ir moteris, 2019m
  • Danielius Rusys, Rock N. BarbieRoll, 2020

2021 m. balandžio 2 d., penktadienį, Šv. Jono gatvės galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) pradės veikti grupinė paroda „TIK KŪNAS?“,kuruojama menotyrininkės Jolitos Mieželaitienės.

Parodos menininkai: Valentinas Ajauskas, Tamara Janova, Evaldas Jansas, Paulius Juška, Andrius Kviliūnas, Nojus Petrauskas, Rimvydas Pupelis, Danielius Rusys, Ieva Skauronė.

Jolita Mieželaitienė: „Parodoje dalyvaujantys menininkai savo kūryboje nuolat pasitelkia žmogaus figūrą, o tiksliau – kūną. Pirmiausia reikėtų padaryti nedidelį ekskursą į meno istoriją ir pridurti, kad pasitelkia ne aktą, bet daugeliu atveju – tiesiog nuogąfigūrą. Štai kodėl parodos pavadinime toks riebus klaustukas – akivaizdu, kad šiuolaikiniam menininkui kūnas tėra būdas kalbėti apie savo vidybę, apie tai, kas neduoda ramybės ir veržiasi išorybėn.

Parodoje atsispindi temų ir vizualios raiškos įvairovė. Toli gražu ne visi menininkaigalėjo dalyvauti ekspozicijoje fiziškai, bet į ją pakviesti būtent tie, kuriems kūnas kaip vaizdo fenomenasbuvo ir yra svarbus arba netgi pagrindinis kūrybos objektas.

Parodoje aiškiai kristalizuojasi tam tikros potemės, kuriose menininko požiūris ypač ryškus, prasiveržiantis su visais savo vidiniais demonais ir nerimastingomis mintimis, kaip ir opozicinės nuostatos – džiaugsmas, formų estetika, švelni ironija.

Paroda „TIK KŪNAS?“ – tai įdomi galimybė patyrinėti ir stebėtis, kiek viena tema gali sukelti skirtingų plastinių sprendimo būdų ir emocinių potyrių – nuo kančios iki džiaugsmo, nuo ironijos iki pagarbos ir meilės žmogiškajam kūnui.“

Grupinė paroda „TIK KŪNAS?“ Šv. Jono gatvės galerijoje vyks iki balandžio 23 d. Parodos lankymas – nemokamas.

Parodos rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Galerijos darbo laikas: II-V 12-19 val., VI 12-16 val.

www.svjonogatvesgalerija.lt

Autorius

Previous Story

Godos Palekaitės solo paroda „Stipriausias raumuo žmogaus kūne yra liežuvis“ „Editorial“ erdvėje

Next Story

Oksanos Judakovos paroda „Grafika, fotografija ir tekstai“ galerijoje „Arka“

Latest from Blog

Discover more from KRITIKOS ATLASAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading