Galerija „Meno parkas” dalyvauja videomeno mugėje LOOP FAIR Barselonoje

12 lapkričio, 2022
Skaityti 1 min

Galerijos „Meno parkas“ informacija

Lapkričio 8-20 dienomis Barselonoje vyksta vienas iš svarbiausių meno renginių Europoje – videomeno festivalis LOOP Barcelona. Festivalio metu vyksta daugiau nei 150 renginių įvairiuose miesto erdvėse, kurie kasmet pritraukia apie 200000 tūkst. lankytojų.

Vienas iš pagrindinių festivalio projektų – videomeno mugė LOOP FAIR. Šiais metais tarptautinė žiūri atrinko 43 galerijas iš 18 pasaulio šalių, tarp jų pirmą kartą dalyvauja ir Lietuva atstovaujama galerijos – „Meno parkas“. Tai yra svarbus debiutas ne tik galerijai, bet ir menininkei Neringai Naujokaitei bei jos naujausiam videofilmui „Golzheimas“ („Golzheim”. 2022. HD videofilmas, j/b, garsas, 19:00 min. Kompozitorius Thomas Amann, Austrija), kuris pirmą kartą viešai pristatytas šių metų rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais galerijoje „Meno parkas“ menininkės personalinėje parodoje „Tranzito erdvės“.

Mugės metu pristatomas kūrinys „Golzheimas“, pasak autorės siekia apmąstyti socialinius – politinius ir architektūrinius pokyčius Diuseldorfo šiaurėje esančioje miesto dalyje ir kelia klausimą, kokiomis aplinkybėmis yra kuriamas, keičiasi ir yra suvokiamas miesto urbanistinis veidas.

Mugė LOOP FAIR vyksta 2022 lapkričio 15-17 dienomis, viešbutyje Almanac Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 619, 621, 08007 Barselona, Ispanija).

Neringa Naujokaitė (g. 1966) yra baigusi studijas Vilniaus dailės akademijoje ir Diuseldorfo Kunstakademie (Vokietija), 2003 metais papildomai baigė antros pakopos audiovizualiųjų medijų studijas Kelno Aukštojoje medijų meno mokykloje (KHM). Ji surengė personalines parodas Lietuvoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje, dalyvavo grupinėse parodose Suomijoje, Švedijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Čekijoje ir Kinijoje. Jos darbų turi įsigiję viešosios ir privačios meno kolekcijos Vokietijoje ir Austrijoje. Naujokaitės kūriniai pelnė daugelį apdovanojimų, tarp kurių – Tarptautinio moterų menininkių fondo „Die Höge“ premija, Idos Gerhardi prizas, Žemės sostinės Diuseldorfo vaizduojamojo meno premija ir Brėmeno videomeno premija. Menininkė gyvena ir kuria Vokietijoje.

Galerijos „Meno parkas“ dalyvavimą renginyje iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

Autorius

Previous Story

Eimutis Markūnas „Tyla ir triukšmas“

Next Story

Eimuntas Nekrošius

Latest from Blog

Discover more from KRITIKOS ATLASAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Siūlomi įrašai

Kurdų videomenas

Galerijos „Meno parkas“ informacija Sausio 26 d. galerijoje „Meno parkas“

Žygimantas Augustinas. SIRENES ET PAX (Sirenos ir ramybė)

Galerijos „Meno parkas“ informacija „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas)