Aušra Andziulytė. Kopos. 2020. Drobė, aliejus. 90 x 140 cm

Aušra Andziulytė. Rapsodija Kuršių Nerijai

30 rugsėjo, 2021
Skaityti 1 min

Galerijos „Meno parkas“ informacija

Rugsėjo 30 d. (ketvirtadienį) 18 val., galerijos „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) trečiojo aukšto ekspozicinėje erdvėje, vyks abstrakčios tapybos atstovės Aušros Andziulytės personalinės parodos „Rapsodija Kuršių Nerijai“ atidarymas. Kviečiame!

Rapsodija Kuršių Nerijai

„Kuršių Nerija. Kerinti vieta, man visiškai panaikinanti „žemės traukos“ jausmą ir suteikianti lyg nesvarumo būseną, tarsi praryjanti laiką ir leidžianti labai ryškiai pajusti Dievišką amžinybės dvelksmą … Tai kaip paslaptingos durys atveriančios džiugios ramybės ir pilnatvės erdvę, kurioje stebėtojas ir vaizdas tarsi tampa vieniu, tiesiog buvimu. Ta atsiverianti begalinė erdvė ir savita tvyranti šviesa apglėbia ir ištirpdo savyje. Šio krašto vaizdiniai išskirtiniai tiek struktūra, tiek spalva, tiek ritmika, tiek „skambesiu“ ir čežėjimais bei šnarėjimais, tiek visumos derme, kad yra begalinis noras rasti jiems vizualų tapybinį sprendimą… Man šie vaizdai yra užburiantys, į kuriuos galiu žiūrėti be galo, jie niekada neatsibosta ir nesvarbu koks metų laikas bebūtų. Čia grįžti visados traukia taip pat stipriai kaip ir prisiliesti prie šios temos kūryboje.“

– Aušra Andziulytė

Aušra Andziulytė (1961) – abstraktaus meno atstovė. Parodose dalyvauja nuo 1987 metų, yra surengusi virš 30 personalinių parodų bei  dalyvavus ne vienoje dešimtyje tarptautinių parodų Lietoje ir užsienyje. Lietuvai atgavus nepriklausomybę dalyvavo vienos iš pirmųjų menininkių grupių – Keturios, veikloje (1990–1996 m.). Aušra Andziulytė yra atpažįstama ir iš kuratorinės veiklos. Ne vienerius metus organizavo tarptautinį tapytojų plenerą skirta menininkui A. Samuoliui atminti, taip pat kelerius metus kuravo tarpdisciplininį simpoziumą „Sąnašos“, o 2007–2009 m. Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje vykdė projektą „Užuominos“. Menininkės kūrybai būdingi sodrūs koloritai, laisva tapysena, iš gamtos (jūros, kalnų, miškų) atkeliavę motyvai, kaip pati autorė teigia: „Erdvė ir šviesa – du man svarbiausi dalykai. Visada stengiuosi juos perteikti.“.

Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Svarbi informacija lankytojams: parodos atidarymo metu (2021-09-30) būtinas galimybių pasas. Kitomis galerijos darbo dienomis, galimybių pasas nereikalingas, tačiau prašome laikytis visų saugumo reikalavimų (dezinfekuoti rankas, dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis atstumų). Dėkojame.

Autorius

Previous Story

Režisierius Peteris Mettleris: „Mano darbai primena muziką“

Next Story

Antanas Dombrovskij: įsiklausius viskas skęsta baltame triukšme

Latest from Blog

Discover more from KRITIKOS ATLASAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Siūlomi įrašai

Kurdų videomenas

Galerijos „Meno parkas“ informacija Sausio 26 d. galerijoje „Meno parkas“

Žygimantas Augustinas. SIRENES ET PAX (Sirenos ir ramybė)

Galerijos „Meno parkas“ informacija „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas)