Stasio Eidrigevičiaus paroda „12 naujų atokvėpių“ Kauno meno mokykloje

24 vasario, 2022
Skaityti 1 min

Kauno kolegijos informacija


Kauno meno mokyklos 100-mečiui skirtą parodų ciklą tęsia dailininko Stasio Eidrigevičiaus paroda „12 naujų atokvėpių“

Kauno meno mokyklos 100-mečiui skirtą, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Menų akademijos organizuojamą, meno mokyklos absolventų parodų ciklą tęsia daugybę tarptautinių apdovanojimų pelniusio, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato dailininko Stasio Eidrigevičiaus personalinė paroda „12 naujų atokvėpių“, kurioje eksponuojamos pastelės, mažosios grafikos darbai, atvirukai.

Menų akademijos „Pelėdų kalno“ galerijoje pristatomą dvylikos pastelių kolekciją, kurią dailininkas atrinko drauge su sūnumi Ignacy, sudaro naujausi darbai, sukurti pandemijai sustabdžius skubantį pasaulį. „Galėjau užsidaryti, susikaupti ir kurti. Menininkams tai buvo labai geras laikas“, – sako S. Eidrigevičius. Piešinį ir tapybą jungiančia pastelių technika sukurti, metaforiški kūriniai įtraukia žiūrovą, paskatina jį užlaikyti savo žvilgsnį, ilgai stebėti kompozicijas. Ekspozicinėse Menų akademijos „Koridoriaus“ erdvėse eksponuojamuose mažosios grafikos kūriniuose S. Eidrigevičius perteikia savo mintis ir jausmus. Preciziškuose darbuose smulkiausia detalė yra reikšminga ir prasminga, žiūrovui tampanti simbolišku raktu į paslaptingą menininko vidinį pasaulį. Atvirukų ekspozicijoje dailininko kurti siurrealistiški personažai atgyja, pasakodami fantastiškas savo istorijas, kurių norisi klausyti vis iš naujo ir iš naujo.

Parodą papildo gausi S. Eidrigevičiaus albumų, iliustruotų knygų kolekcija, kuri vieniems parodos lankytojams sukels sentimentus, o kitiems – pakurstys fantaziją ir smalsumą.

Parodos kuratorė: Inga Valentinienė 

Paroda veikia: 2022 02 10 – 03 08

Parodos fragmentai. Organizatorių nuotr.

Autorius

Previous Story

Serbijos avangardo menininkų paroda Kauno fotografijos galerijoje

Next Story

Premjera „Kauno asamblėja“: ar spektaklis gali sukurti demokratišką dialogą labiausiai visuomenę supriešinančiomis temomis?

Latest from Blog

Discover more from KRITIKOS ATLASAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Siūlomi įrašai

Eimutis Markūnas „Tyla ir triukšmas“

Kauno kolegijos informacija Lapkričio 11 d. 16 val. Kauno kolegijos

Kauno meno mokyklos 100–čiui skirtą parodų ciklą Kauno kolegijos Menų akademija pradeda R. Dichavičiaus paroda „Tarp laiko virsmų“

Kauno kolegijos informacija Šiais metais minimas Kauno meno mokyklos, pradėtos