Atšvaitai 2021 Drobė, aliejus 90x90

Audronės Unikauskienės tapybos darbų paroda „Nematomos gatvės“

31 kovo, 2021
Skaityti 1 min

Kauno miesto muziejaus Pilies skyriaus informacija


Kovo 30 d. Kauno miesto muziejaus Pilies skyriuje atveriama Audronės Unikauskienės tapybos darbų paroda „Nematomos gatvės“.

Audronė Unikauskienė:

„Parodos pavadinimas „Nematomos gatvės“ turėtų pasufleruoti apie kiekvieno mūsų santykį su realiu ir įsivaizduojamu miestu. Man rūpėjo miesto laiko ženklai, vis nauji atradimai išvaikščiotose gatvėse arba taip ir neatrastose, tik nujaučiamose, arba vis pasikartojantys kasdienybės efektai, kurie susilieja su miesto ritmu. Tai ženklas apie persikėlimą iš realiai egzistuojančio vaizdo į išgalvotą, perkurtą motyvą, suteikiant jam naują prasmę. Iš ir link, tarp kurių išsidėsto mano kasdienybė.

Pagrindinė tapybos kūrinių tema – miesto suvokimo, atpažinimo, praeities ir dabarties sąsajos, kur gatvių sinchroniją suardo, pažeidžia, nuolat kintanti spalvų, formų ir linijų diachronija. Į tai įsilieja ir gana formalistiniai dalykai – gelmė ir paviršius – dvi prasminės šio darbų ciklo tendencijos. Tai būties ir laiko metaforos, kurios pratęsia ir papildo viena kitą.

Fragmentai ir detalės padedantys sukurti vietos charakteristiką, taip pat gali ją ir pakeisti, padaryti neatpažįstama, keista ir tolima. Kaip ir vaizdavimo būdas – nuo apibendrinto, dar turinčio realistinių detalių iki abstrakčių kompozicijų. Kiekvienas motyvas, kaip atskiras ir savarankiškas, ir kaip pratęsimas kito – kaip prisiminimas su ateities nuojauta.“

Paroda Kauno miesto muziejaus Pilies skyriuje (Pilies g. 17) veiks nuo kovo 30 iki balandžio 24 d.

Autorius

Previous Story

Oksanos Judakovos paroda „Grafika, fotografija ir tekstai“ galerijoje „Arka“

Next Story

„Skalvija“ kviečia atsigręžti į tikras istorijas, keliančias klausimus

Latest from Blog

Discover more from KRITIKOS ATLASAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading