Eugenijus Varkulevičius-Varkalis. Kaunas-Berlynas-Niujorkas-Kaunas

18 gruodžio, 2021
Skaityti 1 min

Galerijos „Meno parkas“ informacija

Nuo gruodžio 16 d. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) vyksta tapytojo Eugenijaus Varkulevičiaus-Varkalio personalinė paroda „Kaunas-Berlynas-Niujorkas-Kaunas“.

„E. Varkalis tapo savo paties tam tikros dienos ar tam tikros akimirkos nuotaikas, jausmus bei mintis, arba tai, kas kyla iš bendravimo su draugais bei aplinka, su kuria jam tenka vienaip ar kitaip susidurti. <…> Kai E. Varkalis nebūna su draugais arba negroja, jis užsidaro savo improvizacinėje studijoje ir pasineria į darbą. Paprastai jo darbų ciklus sudaro keturios, aštuonios ar daugiau drobių ar jų dalys. Jos prasideda nuo staigių spontaniškų improvizacijų, auga, vystosi ir kinta kol pasiekia viršūnę, ir tuomet ciklas užsidaro, o Varkalis laukia naujos savo jausmų ir nuotaikų bangos, kuri įkvėptų jį pradėti naują ciklą.

Aš Varkalyje įžvelgiu Tao/Zen filosofijos atspindžius tiek jo asmeniniame gyvenime, tiek jo mene. Jis sumažino savo kasdienius poreikius iki minimumo. Jis priėmė skurdą kaip savo gyvenimo būdą. Jo visiškai nedomina šlovė, sėkmė ar pinigai. Paprastai jis yra be galo laimingas galėdamas padovanoti savo darbus draugams ar tiesiog nepažįstamiems. Kaip menininkas, jis ištobulino savo gyvenimą bei meistriškumą iki tokio lygmens, kuriame jis gali sukurti tobulą darbą bet kurioje vietoje ir bet kokioje medžiagoje.” – Jonas Mekas.

Eugenijus Varkulevičius (g. 1956) – menininkas, gimė Kaune, 1975 – 1981 m. studijavo Vilniaus dailės institute (dabar Vilniaus dailės akademija). Menininkas 1990–1994 m. gyveno ir dirbo Berlyne, vėliau – 1994–2005 m. – Niujorke, kuriame kūrė, filmavosi eksperimentiniuose filmuose, dalyvavo hepeninguose. Parodose menininkas dalyvauja nuo 1983 m., yra pristatęs per 50 personalinių, grupinių parodų, renginių, projektų Lietuvoje ir užsienyje.

Parodos laikas: 2021 12 16 – 2022 01 14

Vieta: Galerija „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, 44279 Kaunas, Lietuva)

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Autorius

Previous Story

Jolantos Sendaitės-Paulauskienės paroda-eksperimentinė laboratorija „KISMAS/FLUX MINDSET“ Šv. Jono gatvės galerijos požemiuose

Next Story

Premjeros vaikams Nacionaliniame Kauno dramos teatre kviečia nebijoti klysti ir bendrauti 

Latest from Blog

Discover more from KRITIKOS ATLASAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Siūlomi įrašai

Kurdų videomenas

Galerijos „Meno parkas“ informacija Sausio 26 d. galerijoje „Meno parkas“

Žygimantas Augustinas. SIRENES ET PAX (Sirenos ir ramybė)

Galerijos „Meno parkas“ informacija „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas)